2008. május 16., péntek

Beszámolók, prezentációk...

Feltettem az oldalra további beszámolókat és prezentációkat. Ezek az alábbiak:

7. féléves prezentáció: link
8. féléves tárgyfelelősi beszámoló: link
8. féléves prezentáció: link

A 8. féléves feladat a rendszertervezés volt. Ennek kapcsán egy hallgatói inforámiciós rendszert terveztünk Éberhardt Péterrel. Az elkészült dokumentumokkal nem mondhatnám, hogy túlságosan elégedett vagyok. Összességében nincs nagy gyakorlatom rendszertervezésben, illetve ilyen minimális tesztrendszer esetén, mint amilyet mi csináltunk, nincs is túl sok értelme - szerintem - ezt sokkal jobban részletezni. A hangsúly inkább van a hangoláson, mint a tervezésen, amit előre azért nehéz belekalkulálni nagy gyakorlat hiányában, s úgy gondolom sokkal inkább az implementálás során és után derülnek majd ki a számunkra releváns információk. Mindenesetre ma 15:00-kor megpróbálom a tárgyfelelősnek valamennyire élvezhetően prezentálni ezt a nem túl izgalmas témát.

2008. május 6., kedd

7. féléves beszámoló

Elkészültem a 7. szemeszterhez tartozó, a tárgyfelelősnek szánt beszámolóval is. Ez gyakorlatilag egy rövid kivonata az elvégzett munkának. Akit érdekel innen letöltheti.

2008. május 5., hétfő

Nem mindennapi Oracle installálás

A dokumentációk szerkesztése közben eszembe jutott, hogy található a youtube-n egy igencsak hasznos és mókás videó, ahol az Oracle adatbázis feltelepítését mutatja be Morten Egan egy kényszerzubbonyba bújva. Biztosan akad olyan, aki még nem ismerné, ezért úgy gondoltam kiteszem ide, illetve belinkelem - ha valakinek esetleg arra lenne szüksége.



Kapcsolódó Link
Unconventional Oracle Installation (part 1)

7. féléves tanulmány

Összeállítottam az egyetem 7. szemeszterének 2 kredites önálló laboratóriumához tartozó, konzulenseknek szánt tanulmányomat, melyet a következő linkről lehet letölteni.
A dokumentum lényegében a blog architektúrás irodalomfeldolgozását tartalmazza kisebb javításokkal, kiegészítésekkel, képekkel és formázással.

A tárgyfelelősnek szánt beszámoló, illetve a 8. szemeszterhez tartozó rendszerterv hamarosan szintén felkerül.

HOUG 2008

Az Oracle Hungary kft. és Sárecz Lajos jóvoltából április 8-11. között 3 másik évfolyamtársammal együtt részt vehettünk a Magyar Oracle Felhasználók Egyesületének (Hungarian Oracle Users Group - HOUG) éves konferenciáján, amiért útólag is szeretnék köszönetet mondani.

A konferenciáról részletesebb beszámolót írt már a blogjában Éberhardt Péter és Sümeghy Tamás is. Én az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért, "Húsz újdonsag 60 percben - SQL-PL/SQL újdonságok Oracle 11g-ben" című előadásról szerettem volna írni részletesebben, azonban a fóliáit még nem sikerült megszereznem. Az előadást egyébként az általam leginkább favorizált (mondhatni kedvenc) előadó, Czinkóczki László (Oracle Hungary Kft.) tartotta.

Izsák Tamás jóvoltából azonban már az előadások jelentős része elérhető a houg oldalán.