2008. szeptember 17., szerda

Nyári események - Oracle Junior képzés

A legutóbbi, nyár eleji bejegyzéseim között tettem említést az Oracle Hungary kft. által szervezett Junior képzésről. Mint azt sokan tudjátok már, sikerült bejutnom rá, így a nyaramat a strand helyett az Oracle székházában, a Déli Point-ban töltöttem. Első hangzásra ez talán picit negatívumnak is hangozhatna, ám a körülmények, a színvonal, s nem utolsó sorban az oktató gárda miatt olyan tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtam, hogy egy nyaramat sem cserélném el vele. A képzés végén kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy iskolából ballag el az ember, s tisztában van vele, hogy egy korszak zárult le az életében. Ezt az érzést tompítandó, a többi DBA hallgatóval megalapítottunk az OCF (Oracle Certified Fan) minősítést, s minden hónapban összejárunk egy-egy vizsga erejéig:)

A tanfolyamon fejtágítást a Webváltó kft. méltán híres oktatói, Kerepes Tamás, Tóth Balázs, Gász Róbert és Varga Dávid végezték rajtunk, DBA hallgatókon. A képzés keretében pedig, ha sikeres szerződést kötöttünk egy partnercéggel, akkor az alábbi tanfolyamokat végezhettük el:

  • Oracle Database 10g: SQL Fundamentals
  • Oracle Database 10g: PL/SQL Fundamentals + Develop PL/SQL Program Units
  • Oracle Database 10g: Administration Workshop I
  • Oracle Database 10g: Administration Workshop II
  • Oracle Database 10g: SQL Tuning
  • Oracle Database 10g: Performance Tuning
  • Kerepes Tamásék által kidolgozott DBA workshopok (DBA I, DBA II, Backup&Recovery, Transportable Tablespaces Workshop, ASM Workshop)
A legnagyobb tapasztalatot szerintem a legutóbb említett, 5db 1 napos workshop jelentette, úgyhogy ha valakinek módjában áll, azokat feltétlen ajánlom.

A tanfolyam színvonalát szavatolja továbbá az is, hogy augusztus utolsó két hetében még sikeresen megcsináltam az Oracle Database 10g Administrator-i vizsga három szintjéből kettőt, az OCA-t és az OCP-t. Így most már hivatalosan is "Oracle Database 10g Administrator Certified Professional" vagyok:)

Nincsenek megjegyzések: